Startsida > Olssons Elektromekaniska

Vi är helt specialiserade på kundanpassade reservkraftverk

Elkraft har varit i fokus för familjeföretaget Olssons Elektromekaniska ända sedan starten i skånska Rydsgård på 1950-talet. Idag har vi ett 30-tal medarbetare och omsätter cirka 100 miljoner kronor.

Ett decennium efter andra världskriget gick den svenska industrin och välfärdsutvecklingen som tåget. Men elektriska motorer och maskiner var dyra i inköp och det var en självklarhet att reparera det som gick sönder. Här uppstod en nisch för oss på Olssons Elektromekaniska att reparera elektriska motorer. Under 1980-talet ökade efterfrågan på generatoraggregat och reparationsverksamheten började fasas ut. Sedan slutet av 90-talet är vi helt specialiserade på kundanpassade reservkraftverk. Under våra snart 70 år har vi breddat oss och vuxit ur den ursprungliga kostymen flera gånger om, men fortfarande är vi ett familjedrivet företag med ett stort personligt engagemang.

ISO 9001 Certifikat   ISO 14001 Certifikat

Effektiv och avancerad testanläggning i Rydsgård

Visste du att vi har en av Sveriges största testanläggningar? Här kan vi göra verklighetstrogna prov av aggregat innan leverans och installation. Vi kan testköra upp till fyra lågspänningsaggregat eller tre högspänningsaggregat parallellt. Ju mer komplex en anläggning är, desto fler funktionsprov behöver göras. Dessa prov kan ta allt från en halv dag upp till flera veckor att genomföra. Vår testanläggningen är fullt utrustad med hög- och lågspänningsställverk, transformator, belastningsmotstånd på 2800kW, ljuddämpare, ventilation, bränsletank och kontrollrum. Här kan vi utföra kompletta belastningsprov och funktionsprov av högspänningsgeneratorer. Tack vare vår hårdvara kan vi göra testerna så verklighetstrogna och effektiva som möjligt.